Imprimeix

Son Alegre

Son Alegre

La Terra

En avaluar un vi, l'elecció de la varietat de raïm és quasi una qüestió secundària. Es distingeix, l'aroma primaria, de la varietat de raïm, de l'aroma secundària, que depèn del tipus de sòl on creixen les vinyes. Sovint no és l'elecció dels ingredients el que fa el gust d’un vi de la manera com es fa, sinó, més aviat, en quines condicions es conreen les condicions microclimàtiques del lloc de cultiu i, el tipus de sòl que dona l’aliment a la parra.

A Son Alegre cultivem 15 hectàrees de vinya en dos llocs, un als afores de Santanyí, entre Son Danus i Ses Angoixes, i l'altra a la zona veïna de Can Taconer a Calonge. Aquestes dues zones es beneficien d'un clima sota l'efecte de la Serra de Llevant, així com de les condicions tèrmiques de la zona costanera, a 7 km del mar Mediterrani al Sud-est i, a 12 km de distància en direcció Occident. La Serra de Llevant comença a ascendir o descendir, a pocs quilòmetres de les vinyes.

Les condicions meteorològiques, de la nostra terra, presenten una temperatura mitjana d'un o dos graus centígrads inferiors a terrenys similars però més a l'interior de l'illa. Això és degut a l’efecte de l’embat, aire fred que ve de la mar i que topa amb l'aire calent, desplaçant aquesta i, creant així, un corrent ascendent d’aire calent mentre que la massa d’aire fred entra terra endins durant les hores de la tarda.

Un altre aspecte comú que trobem és el sòl de Call Vermell, un sòl franc argilós que conté molt d'òxid de ferro i calç, a més de trobar petites pedres entremesclades. Aquest sòl permet que una bona retenció d’aigua, en comparació amb altres sòls de distintes característiques.

Per a nosaltres, la viticultura és una oportunitat més per satisfer la nostra fascinació de la complexitat del món natural. Fem servir uns mètodes tradicionals, tant en la viticultura com en l’enologia, mitjançant la recol·lecció manual, la premsa tradicional, la fermentació amb llevats naturals, i les bótes de roure francès per a la criança.

El nostre Celler
 
Estem en el procés de planificació de la construcció de la nostra pròpia celler que es troba al poble de Calonge. Fins al moment de la seva inauguració, estem utilitzant les instal · lacions i l'experiència del nostre
bon amic Luis Armero del Celler Armero i Adrover a Felanitx macerar, fermentar i produir els nostres vins Son Alegre. Aquesta col · laboració es va iniciar en 2008 i estem orgullosos del que ha estat venint al mercat des de llavors. Estem profundament agraïts a Luis Armero i la seva posada a punt per al treball i entusiasme donat als nostres productes, en combinació amb la seva devoció i passió incansable.


Mostra per pàgina
Ordena per
*
El preu inclou l'IVA